Tarmiškas žodis „escoubasso“ reiškia išvadą, atliktą darbą, užbaigimą. Gaskonėje „escoubasso“ yra didelis patiekalas, skirtas švęsti derliaus nuėmimo pabaigą.
- Kilmės šalis: Prancūzija
- Spalva: itin ryški aukso.
- Aromatas: gėliškas, su egzotinių vaisių natomis.
- Skonis ir poskonis: lengvos tekstūros, atogrąžų vaisių poskoniai. Pabaigai jaučiamas švelnus ir gaivus citrusas.
- Patiekiamas 8 – 10 С
- Vynuogės: Petit Manseng.
- Tinkamas gerti kaip aperityvas bei derinti prie užkandžių su ančių kepenėlėmis (foie gras).
- Aukso medalis (2017 m. derlius), „Concours Général Agricole“ – Paryžius 2019 m
- Alc. 11,5 %
- 0,5 l