Minkštas, purus Itališkas Velykinis pyragas – Colomba. Jis kepamas specialioje balandžio paukščio formoje (“Colomba” itališkai – balandis). Šio pyrago gaminimo procesas labai panašus į Panettone pyragą. Šis pyragas yra pagamintas iš miltų, kiaušinių, cukraus, natūralių mielių ir sviesto. Į “Colomba‘‘ Classico pyragą yra įmaišomi citrusiniai vaisiai – cukruotos citrinos ar apelsinų žievelės, kurios suteikia pyragui gaivumo ir gali priminti artėjantį pavasarį. Iš išorės jį dengia traški plutelė su cukraus perlais ir migdolais. Sviestas- ingredientas, kuris suteikia pyragui tobulos tekstūros ir minkštumo, dėl to jis tirpsta burnoje ir yra nuostabaus skonio. ,,Colomba‘‘ pyragas dažniausiai patiekiamas su šviežiomis uogomis, šokolado užtepėlėmis, ar net plakta grietinėle, tačiau daugelis pyragu mėgaujasi be nieko, tik su taure ,,Prosecco‘‘ arba puodeliu kavos ar arbatos.