- Kilmės šalis: Naujoji Zelandija, Marlborough regionas
- 1961 metais, Oklando mieste, dar būdamas vos 21-erių metų juonuolis George Fistonich pradeda savo pirmuosius žingnius vieno aro vynuogyne ir jau 1962 metais pagamina pirmąjį savo vyną, kurį pavadina VILLA MARIA. 1970 metais vyninė pradėjo sparčiai plėstis ir augti. 1995 metais Villa Maria tampa akredituota tvarios vynuogių auginimo Naujoje Zelandijoje (SWNZ) nare ir jau 2001 metais pereina prie 100% užsukamų kamščių, tokiu būdu dar labiau prisidėdama prie gamtos išsaugojimo ir „sustainable viticulture“ strategijos.
Šiandien „Villa Maria“ yra labiausiai vertinama Naujosios Zelandijosvyninė, kurioje dirba daugiau nei 250 nuolatinių darbuotojų, ji augina 28 skirtingas vynuogių veisles ir eksportuoja vyną į daugiau nei 60 pasaulio šalių. - Vynuogės: 100% Pinot Noir .
- Dominuoja ryškūs gėlių, raudonųjų vyšnių ir aviečių aromatai.
- Burnoje labai kompleksiškas, juntamas šokoladas, sultingos miško uogos, prieskoniai ir portobello grybų tonai. Poskonis ilgas su kreidiškais taninais.
- Šis vynas buvo brandinamas 13 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse ir paskui dar 6 mėnesius laikytas butelyje.
- Su antiena, rūkyta lašiša ir su brandžiu čederio sūriu.
- Patiekiamas 18°C temp.
- Alc. 13,5 %
- 750 ml
Apdovanojimai:
Villa Maria – New Zealand’s Most Awarded Winery
2013 – 90 balų – Wine Spectator, JAV